Meer doden door selfies dan haaienbeten

BelieveInYourSelfie4

Dit jaar zijn er twaalf mensen overleden aan het maken van een selfie. Dat is zelfs meer dan de acht mensen die aan haaienbeten overleden. Misschien zijn die cijfers niet heel indrukwekkend. Maar waar zijn we met ons hoofd als we gespiest worden door een stier tijdens het maken van een selfie?

Er zijn meer mensen overleden aan selfies dan aan haaienbeten, zegt Mashable. En het jaar is nog geeneens afgelopen! Een van de meest voorkomende reden is vallen van een berg, klif of trap. Je maakt een selfie met een mooi uitzicht op de achtergrond, doet nog ff één stapje naar achter en… Zo is er een Japanse toerist van de trap af gevallen toen hij een selfie wilde maken in de Taj Mahal. Ook zijn er 3 Indiase studenten onder een trein gekomen tijdens het maken van een selfie, hij kwam sneller aan dan ze dachten. Voor de rest heeft iemand een auto-ongeluk gekregen door het maken van een selfie, is iemand gespiest door een stier en… iemand wou een selfie maken met een pistool. Diegene schoot per ongeluk door zijn hoofd. Het is zelfs zo bizar, Wikipedia heeft een pagina over alle selfiedoden, what?!

TakingASelfie1

Iedereen reageert anders op dit fenomeen, zo las ik ergens de volgende reactie: “Zie het maar als een vorm van natuurlijke selectie.” Tja, zo kan je het ook benaderen. Maar anderen nemen het wat serieuzer, zo is Rusland bezig met een campagne over de gevaren van selfies. Een park in Colorado is gesloten omdat veel bezoekers een selfie maakten met een beer op de achtergrond, het liefst zo dichtbij mogelijk.

WaarschuwingenRusland

Dus die telefoon in je zak, of voor je neus is gevaarlijker dan we dachten! Doe dus please voorzichtig tijdens het nemen van een selfie, en heb wat aandacht voor je omgeving. Liever een ‘standaard’ selfie, dan een super originele en hem nooit kunnen plaatsen.

Oh ja, en je moet een selfie en haaien natuurlijk al helemaal niet combineren:

SelfieHaai1

Wat vinden jullie, moeten mensen zelf weten wat ze doen of moeten ze beschermd worden tegen zichzelf?

Advertenties

6 gedachtes over “Meer doden door selfies dan haaienbeten

 1. O, je stelde een vraag, daar wilde ik op antwoorden. Misschien dat binnen de kortste keren overal cultureel erfgoed en andere plekken opgesierd zal worden met een nieuw ‘verboden te…’ bord. Maar dat is symptoombestrijding. De oorzaak zit dieper (een beetje zoals Aapje zegt. 😉 ): het is de vervreemding van onszelf.

  Like

 2. Ik vind het onderwerp van deze blog zowel hilarisch als ‘pathetic’, dat laatste vooral. Het is triest en ligt voor mij op een lijn met een vrouw die ik vorige week op de televisie hoorde zeggen over het feit dat zo veel mensen continue naar hun smartphone staren: “dat is toch goed, dat is evolutie: onze handen zijn eraan vergroeid.” Die vrouw zei wel meer dingen waarbij ik dacht – euh, zoiets als met deze blog: what the piep?! Alhoewel een ongeluk in een klein hoekje zit en het zielig is voor de achterblijvers.

  Like

 3. Net als in de VS: bij elk product een grote bijsluiter dat het maken van een selfie gevaarlijk is. Zoals bijv. een magnetron niet bedoeld is om huisdieren te drogen. Of zoals een bekende NL artieste heeft gezongen: “The one thing they can’t fix is the hole in your head!” (dat had dan weer betrekking op cosmetische verbeteringen aan het lichaam maar heeft waarschijnlijk wel betrekking op de zelfde doelgroep.)

  Like

 4. Dat is moeilijk…. Ik vind wel een beetje dat het eigen risico is. Sowieso zit er geen logica achter: er gaan mensen dood aan de honger, en jij aan een selfie… ik denk vooral dat er geen geld geïnvesteerd moet worden erin. Je bent een risico-zoeker dus dan moet je de prijs (in dit geval de dood) zelf betalen..

  Leuke blog verder!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s