Concert 2 | Birdy

Het is alweer een week geleden. Maar als ik eraan terugdenk, kan ik me nog heel goed inbeelden dat ik daar sta. 22 april 2016, Birdy in Paradiso. Ik keek er al enorm lang naar uit, en het was inderdaad zó gaaf!

Ik ben samen met mijn moeder gegaan. Het was mijn tweede concert (Appelpop niet meegerekend. Mijn eerste concert was José Gonzalez in Tivoli, de Ronda zaal) en de eerste keer in Paradiso. ’s Middags vertrok ik met mijn moeder naar Amsterdam. Ik vond het wel spannend, maar ik had er vooral enorm veel zin in!

In Amsterdam hebben we bij Bojo gegeten, een Indonesisch restaurant. En daarna naar de overkant: Paradiso. Wat een mooi gebouw is het! De zaal is prachtig.

Paradiso

Toen we binnenkwamen was het voorprogramma al bezig: Dan Owen. Wauw, wat een stem! Is was helemaal ‘flabbergasted’. (Dus ik ben lekker naar voren gekropen zodat ik dichterbij het podium stond. 🙂 ) Hij stond er met alleen zijn gitaar (en basdrum). Als Dan Owen niet snel doorbreekt, weet ik het ook niet meer. Hij zat compleet in de muziek, al zijn energie kwam eruit. Hij speelde ook een cover van The Rolling Stones ‘Little Red Rooster’ en ‘The Doors’, met een mondharmonica. Zo lekker! Ik heb een nieuwe artiest waar ik fan van ben!

Trouwens, aan het eind van het concert verkocht Dan Owen zijn EP (4 nummers op een cd) in een klein winkeltje, dus die heb ik gekocht (ik kreeg er ook een button bij!). En hij stond daar zelf ook, zodat je gewoon met hem kon praten. Hij was echt zichzelf. Leuk om te zien! Ik ben met Dan op de foto gegaan, en heb zijn handtekening op de cd. Jee! 🙂

DanOwenJammer genoeg zijn de foto’s niet van heel goede kwaliteit.

Dit is Little Red Rooster door Dan Owen (ik heb het dit lied zelf ook gefilmd, maar het lukt niet om hem hier in te voegen).

Na dit enorm gave voorprogramma werd het podium omgebouwd. Er waren in totaal 5 ‘roadies’. Er was één erg grappig ding. Er stonden in totaal 2 keyboards en natuurlijk dé vleugel van Birdy en haar piano werd zelfs helemaal gestoft met een kwast. Haha :D.

Birdy

En toen kwam ze op, Birdy! Wat zag ze er prachtig uit. Ze had een groene, fluwelen jumpsuit aan (wijd uitlopende pijpen, een blote rug, halter neck). En natuurlijk haar mooie lange haar. Beautiful! (Maar het viel me wel op dat ze behoorlijk dun is.) Ze stond op het podium met haar hele band (ik kan de namen niet terugvinden). Maar soms verlieten zij even het podium en speelde Birdy een lied op haar piano. Ook ging ze soms staan, of speelde ze gitaar. Die variatie was leuk.

Birdy

Birdy is erg verlegen op het podium. Ze heeft eigenlijk nauwelijks contact met het publiek. En na een prachtig nummer en hard applaus, zegt ze lief en zacht ‘thank you’ en gaat ze verder naar het volgende nummer. Maar ze is maar 19! Tijdens de nummers zelf voelt ze zich (volgens mij) wel op haar gemak. Ze zit helemaal in de muziek en het komt dan ook echt over! Ik heb toch wel bij zeker 4 nummers een traantje moeten wegpinken (of iets meer 😉 ).

Birdy

Qua muziek was het natuurlijk geweldig. Net zo goed (misschien nog wel beter dan) als op cd. Ze speelde nieuwe nummers, maar ook een paar klassiekers. Ze eindigde met Skinny Love, begeleid door haarzelf op de piano, het lied waarmee ze doorbrak.

Birdy

Ik ben zo blij dat ik naar dit concert ben geweest! Het was echt geweldig en ik zal het nooit vergeten. En ik stond redelijk dichtbij :). Ook vind ik het gaaf dat ik een nieuwe artiest heb waar ik fan van ben: Dan Owen (hij moet echt doorbreken!). Bedankt mam :).

Nog een filmpje ter afsluiting, zodat jullie ook even kunnen genieten van Birdy’s engelenstem (ik heb dit lied zelf ook gefilmd, maar het lukt niet om hem hier in te voegen). Skinny Love van Birdy. Hiermee brak ze door, een klassieker dus uit 2011. Het origineel is van Bon Iver uit 2008.

Advertenties

17 gedachtes over “Concert 2 | Birdy

  1. ik ga ook graag naar concerten (aangezien je me al een tijdje volgt… 😉 … weet je dat dus wel).
    Birdy is ook wel iemand naar wie ik graag zou gaan kijken. Maar dan in ons landje natuurlijk (nu ook ontdekt dat je Nederlandse bent…. 😀 )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s