Recept | Petit fours (vegan)

Laatst had ik een verjaardag met een high-tea. Ik besloot met een vriendin om petit-fours te bakken als verrassing! Uiteindelijk was te cake iets te massief, we waren zo eigenwijs om niet het recept te volgen (en er minder bakpoeder in te doen). Dus lees nu verder over hoe het bij ons is mislukt, en het bij jou wel kan lukken!

SONY DSC

Ingrediënten 18 Petit-fours:

Cake:

  • 2 1/2 cups bloem
  • 1 1/2 cups suiker
  • zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel bak soda
  • 1/4 cup gesmolten vegan boter (plantaardige boter)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3/4 cup amandelmelk
  • 1 cup water
  • vanillepoeder

Verder:

  • aardbeienjam (zonder gelatine, zonder stukjes)
  • marsepein (vegan)
  • poedersuiker (voor het rollen van marsepein)

SONY DSC

Verwarm de over voor op 180 graden. Voeg de droge ingrediënten bij elkaar, en mix goed zodat het bakpoeder goed verspreid is.

SONY DSC

Mix daarna de natte ingrediënten bij de droge, 1 minuut met de handmixer, totdat het compleet glad is.

Ik en mijn vriendin vonden er erg veel suiker in zitten, en we verminderden dat dus. Daarom hadden we er ook minder bakpoeder in gedaan, maar ja dat pakte niet zo goed uit.

SONY DSC

Giet het beslag op een bakplaat. Hij moet voor ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de cake goud is. Laat het daarna goed afkoelen voordat je gaat snijden.

SONY DSC

Snijd het in 4 vierkanten, snijd die door de midden (horizontaal).  Je hebt nu 8 stukken dunne cake. Maak nu 2 stapels van 4 lagen, met daartussen aardbeienjam (niet te dik, dan valt het uit elkaar). Snijd ze nu in 18 vierkantjes.

Doordat wij er minder bakpoeder in hadden gedaan, was de cake erg massief en nauwelijks gerezen. Het lukte ons dan ook niet om er genoeg stukken uit te halen.

SONY DSC

Daarna kun je de petit-fours nog opfleuren met marsepein, gebruik poedersuiker in plaats van bloem om de marsepein op uit te rollen. In het originele recept staat nog uitleg hoe je de petit-fours kan omhulsen in chocolade.

SONY DSC

Ondanks dat ze redelijk massief waren, smaakte ze erg goed (vanille-smaak!!). Ik weet zeker dat als je het recept gewoon volgt, en dus niet zo eigenwijs bent als wij waren, de cake veel luchtiger wordt en dus ook nog veel lekkerder! Het ziet er superleuk uit, en is bijvoorbeeld ideaal voor een high-tea.

Advertenties

3 gedachtes over “Recept | Petit fours (vegan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s