Boeken kaften diy | Back to school

Nooo! School is weer begonnen, snik snik boehoe. De vakantie is zo snel gegaan, maar ik heb wel genoten! Het is altijd enorm inkomen als school net is begonnen, maar gelukkig zijn ze zo lief om je te laten wennen aan het ‘huiswerk’: boeken kaften. Een rotklusje vinden de meeste, maar ik vind het eigenlijk superleuk om te doen. Je kunt je schoolspullen helemaal aan je eigen stijl aanpassen, en school wordt er altijd iets leuker door. Dus laat ik in deze blogpost mijn boeken en schriften zien, hopelijk geeft het je wat inspiratie.

Van te voren heb ik al een beetje rondgestruind op Pinterest voor ideeën. Ik wilde graag dat mijn kaften motiverend werden. Van vorig jaar had ik nog een rol turquoise kaftpapier, en ik heb nog een rol bruin inpakpapier gekocht.

SONY DSC

Voor Frans wilde ik een beetje een romantisch uiterlijk, omdat ik dat er heel erg bij vind passen. En bij Frans moet ik ook altijd denken aan pianomuziek.

Ik heb een dikke en dunne watervaste stift gebruikt, de schriften had ik nog en de etiketten zijn van Pip en Oilily, ook van vorige jaren.

SONY DSC

Dit zijn de boeken voor kunstgeschiedenis. Ik heb namelijk beeldende vorming, want ik houd zoals je wel weet van kunst maken.

SONY DSC

Dit is de achterkant van het kunstgeschiedenis boek. Ik vind dit een heel grappige quote en het past er natuurlijk bij.

SONY DSC

Je kunt tekeningen maken op je boeken en schriften, of je schrijft je favoriete quotes erop.
Tip: zorg dat de quotes positief of grappig zijn, zodat je opgevrolijkt wordt.

SONY DSC

Ik vind het ook altijd leuk als het boek en schrift een beetje bij elkaar passen. Dat zie je bij de boeken van Engels ook:

SONY DSC

Ik ben verliefd op dit schrift! 🙂

SONY DSC

Deze quote vond ik ook heel goed bij geschiedenis passen.

SONY DSC

Bij sommige boeken en schriften heb ik ook verf gebruikt. Zorg wel dat het geen waterverf is, of dat je er een vernis overheen doet. Anders kan het uitlopen als het nat wordt. Bij het linker boek heb ik een klein beetje water op de acrylverf gedruppeld en geblazen zodat er ‘druppels’ ontstonden. Doe er niet te veel water op, anders kan het kaftpapier scheuren of beschadig je het boek.

SONY DSC

SONY DSC

Bij dit linker boek heb ik eerst een ster met washitape erop geplakt (niet te strak zodat je het eraf krijgt zonder het kaftpapier te beschadigen). Daarna heb ik geverfd, als het verf is gedroogd haal je het washitape er voorzichtig af. Je kunt er allerlei vormen mee maken (zelfs letters bijvoorbeeld) en het geeft een heel gaaf effect.

SONY DSC

Hierbij heb ik eerst het verven gedaan, en toen dat droog was met een watervaste stift er overheen getangeld. Ik vind dit echt heel erg mooi!

SONY DSC

Maatschappijleer kan soms een beetje deprimerend zijn :). Dus heb ik er een grappige en een paar positieve quotes op geschreven.

SONY DSC

Deze afbeelding vind ik zo mooi en romantisch! ❤ Voor dit vak hadden we ook een mapje nodig voor blaadjes die je uitgedeeld krijgt. En hoe leuk is het om een speciale voorkant te maken voor dat mapje?!

Voorkant1

Succes op school iedereen! Vergeet ook niet te ontspannen en jezelf soms te verwennen door bijvoorbeeld iets te bakken.

Hoe heb jij je boeken gekaft?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s