DIY | Sinterklaas surprise | 2

Follow me: Twitter | Facebook

Jaaa! Sinterklaas is weer in het land! Dus tijd voor pepernoten, kruidnoten, speculaas, chocoladeletters, mjam. Maar natuurlijk ook de tijd om een surprise te maken voor school, je vriendinnen of familie.

Met mijn schoolvriendinnen vier ik sinterklaas iets later (dus niet lezen!), maar ik wilde al wel de blog online zetten zodat jij er misschien wat aan kan hebben. De persoon waarvoor ik de surprise maak, houdt héél erg van uilen. Dus dan komt de inspiratie voor een surprise snel ;). Het idee van een dier maken uit een plastic fles heb ik van Pinterest. Maar de rest heb ik zelf bedacht: twee uilen die zitten op een boomstam. Lijkt dat jou ook een leuke surprise om te maken? In deze Blog vertel ik hoe ik hem heb gemaakt. En deze surprise hoeft de ontvanger trouwens niet te vernietigen om bij de cadeautjes te komen! Heb ik een hekel aan :). Vorig jaar heb ik trouwens ook een blog geschreven over mijn surprise, voor als je meer inspiratie nodig hebt.

SONY DSCMaterialen:

  • 2 plastic flessen
  • Verf (oranje, bruin, wit, zwart)
  • Kwasten (groot en klein)
  • Plakband
  • Lijm
  • Schaar

SONY DSCAls eerste heb ik de vormen voor de uilen uit de flessen geknipt. Dit doe je door de bovenkant en onderkant af te knippen. Daarna moet je de randen wat netter afknippen, en passen en meten tot de twee helften op elkaar passen. Dit plak je aan één kant vast met plakband, zodat de twee helften vast zitten maar nog wel open kunnen. Het gedeelte van de dop kun je er gewoon op laten zitten. Mocht je alleen het uiltje willen maken, zonder boomstam, is het mooier dit er wel af te knippen.

Nu heb je nog twee redelijk rechte stukken over van de flessen. Die kun je goed aan elkaar plakken, dat wordt namelijk de boomstam.

SONY DSCEn dan kunnen we het gaan schilderen. Als eerste heb ik een basis kleur gekozen, bruin. Daarmee verf je de twee uilen en de boomstam. Ik heb twee lagen aangebracht, zodat je er echt niet meer doorheen kunt kijken.

SONY DSC

Daarna gaan we er echte uilen van maken! Met wit schilder je de borst en ogen, met oranje het snaveltje. Dit moet je even laten drogen. We gaan meerdere cirkels schilderen in de ogen, steeds kleiner en een andere kleur. De eerste is donkerbruin, daarna oranje (eventueel gemixt met bruin zoals ik heb gedaan) en daarna zwart. Wacht telkens even totdat het opgedroogd is. Om het uiltje extra schattig te maken kun je twee witte stippen toevoegen bij de ogen.

SONY DSC

Toen alle verf droog was, leek het mij mooi om nog wat details toe te voegen. Als eerste de bruine veegjes op de borst. Zorg ervoor dat je niet te veel verf op je kwast hebt. Vervolgens heb ik het bruin donkerder gemaakt door een beetje zwart toe te voegen, en lowlights geschilderd op… Ehm tja, hoe leg je dat uit. Op de uitstekende delen van het hoofd. Met lichter bruin (door wit toe te voegen) heb ik highlights geschilderd bovenop en naast de ogen (zie foto’s).

SONY DSC

Om de  boomstam er echter uit te laten zien, kun je daarop ook high- en lowlights schilderen. Dit kan je een beetje op gevoel doen.

SONY DSC

En dan moet je alleen nog maar de uilen laten zitten op de boomstam. Dat heb ik gedaan door twee gaten in de boomstam te maken. Daarin gaat het ‘dop gedeelte’ van de uilen. En dat kun je vastlijmen. Je cadeautjes kun je in de uilen en in de boomstam verstoppen.

Ik vind het zelf een hele schattige surprise geworden. En hopelijk heb je er wat aan!

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s