Tekeningen | 1

Als je mijn blog al iets langer leest, of rond hebt gesnuffeld, heb je vast wel gemerkt dat ik kunst maken erg leuk vind. Zo heb ik uitgelegd hoe je een linoleumsnede maakt en ben ik bezig in mijn Wreck My Journal. Ook tekenen vind ik erg leuk om te doen, daar is het allemaal mee begonnen. Ik teken al van kleins af aan. Het leek me leuk om jullie wat tekeningen van mij te laten zien, van nu en van ‘vroeger’ :). Hopelijk vinden jullie het ook leuk en kan ik dit vaker doen. Let me know!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zentangle

Tangelen is een beetje hetzelfde als doedelen, je maakt allerlei patronen waardoor je ontspant. Eigenlijk is het een soort van mediteren, je bent bezig met het tekenen en niet met je gedachtes. Ik deed dit al een hele tijd, en ook op school is het leuk om te doen in je schriften:). Mij helpt het dan ook juist met concentreren. Ik gebruik hier een aantal watervaste stiften in verschillende diktes voor. In deze blogpost kun je ze zien.

Tekeningen1

Hierbij heb ik de kleuren omgedraaid, dus zwart papier en een wit potlood. Ik moet hem nog steeds afmaken!

Tekeningen1

Bij deze tekening heb ik ook veel schaduwen aangebracht met potlood.De tekening  duurde best lang, maar het is erg leuk om te doen!

Tekeningen1

Deze tekening hebben jullie ook kunnen zien in de blog over een linoleumsnede. Ik heb hiervan een linosnede gemaakt, maar dan uitvergroot. (De originele grootte is ongeveer A4.)

Tekeningen1

Dit is Zentangle met potlood, dus je hebt er niet per se speciale pennen voor nodig. Je kunt het overal doen, en lekker je fantasie de vrije loop geven en ontspannen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Quotes

Tekeningen1

Deze quote is erg belangrijk voor me! Ondanks alle druk en stress door school wil ik echt tijd nemen voor mijn hobby’s.

Tekeningen1

‘Hope’ vind ik zo’n mooi woord (hoop in het Nederlands). Er is ook een afkorting bij bedacht: Hold On Pain Ends. Hope heeft iets negatiefs bij zich, maar geeft vooral positiviteit. Er bestaat veel quotes over hoop, maar alleen het woord zegt al zoveel! Misschien een onderwerp voor een blogpost?

Tekeningen1

(De tweede s moet er nog tussen :).) Ook deze quote vind ik erg mooi! Deze tekening, en de vorige heb ik gemaakt op school in een schrift. Gewoon simpel met pen. Tekenen helpt me soms juist op te letten, en soms bespreekt de docent iets wat ik al snap en ga ik tekenen. Ook fijn voor je laatste uurtjes als je eigenlijk nergens zin in hebt, maar toch een beetje op wil letten :).

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Overig

Tekeningen1

Gemaakt met pastelkrijt, verf en een paletmes. Gewoon om een beetje te experimenteren met die materialen.

Tekeningen1

Dit is een zelfgemaakte mandela, met stiften van Djeco en speciale potloden. Die kun je namelijk laten uitlopen met water.

Tekeningen

I watch you! 😉 Ik vind ogen erg mooi om te tekenen, maar ook lastig! Dit is onderdeel van een kunstwerk. Ben je benieuwd en zou je het leuk vinden om een blog te zien over dat kunstwerk?

Tekeningen1

Romantisch, haha :). Een hart met vleugels en een roos erin. Getekend met potloden met verschillende diktes. Ik tekende dit twee jaar geleden denk ik. Best goed gelukt vind ik, vooral de schaduwen.

Tekeningen1

Ik houd niet zo van doodshoofden, maar op deze manier vind ik het stukke beter bij mij passen. Bloemen teken ik veel en graag, al van kleins af aan. En ik vond het ook een leuke uitdaging met de schaduwen. Het is nu alweer een tijdje geleden dat ik dit tekende (2 jaar ofzo).

Wat vinden jullie van zo’n blogpost? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties! (Vind het stiekem best wel spannend om dit te laten zien 🙂 ). Dus laat je mening achter in de reacties, daar zou ik erg blij mee zijn!

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

2 gedachtes over “Tekeningen | 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s