Tekeningen | 2

Een paar weken terug heb ik de eerste blogpost geplaatst met tekeningen van mijzelf. Ik vond het wel een beetje spannend om dit te laten zien, maar ik kreeg veel leuke reacties. Bedankt daarvoor! Dus hierbij een vervolg. Dit keer heb ik de categorieën dieren en bloemen, die dingen teken ik al van kleins af aan.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dieren

Dieren en bloemen zijn de dingen die ik al vanaf het begin graag teken. Ik heb in mijn schetsboeken en Dummy’s gesnuffeld, en van een paar oude én iets nieuwere tekeningen foto’s gemaakt.

Tekeningen1

Ik weet nog goed dat toen ik deze tekening had gemaakt, ik erg tevreden was (behalve over de mond). De structuur in de hoorns vond ik gaaf, en de grote, donkere ogen vond ik ook goed gelukt. In de nek heb ik met een gum geprobeerd om wat vlekjes te maken (op de foto zie je het wat minder goed).

Tekeningen1

Deze twee tekeningen (onderaan de foto) heb ik gemaakt met oogpotlood. Wat? Ja, echt waar! Ik heb geen idee hoe ik erop kwam, maar ik ben heel blij dat ik het heb ontdekt (ik moet weer eens met oogpotlood aan de slag!). Het geeft een erg gave structuur, en je kunt het op veel verschillende manieren gebruiken.

Tekeningen1

Deze tekening heb ik voor het grootste deel op school gemaakt tijdens een stand-by uur. Die dag hadden we ook beeldende vorming, dus toevallig had ik mijn tekenspullen bij me. Thuis was ik net hiermee begonnen, en op school ging ik lekker verder :). Ik heb deze tekening gemaakt met een zwart en grijs potlood, een zwarte pen en oogpotlood. Deze tekening is een jaar geleden, de andere tekeningen in deze categorie zijn ouder.

Tekeningen1

Haha, dit is een beetje een enge dolfijn (ja, dat moet het voorstellen). Het lijkt me wel leuk om er een keer een ets van te maken. Op de basisschool hadden we altijd een kladblokje voor rekenen, maar ik gebruikte het vooral om te tekenen. (Ik verveelde me, maar mocht niet tekenen of lezen.) Die kladblokken liggen nog ergens op zolder in een doos, maar deze tekening zat in een schetsboek dus vond ik snel :).

Tekeningen1

Deze tekening heb ik gemaakt met gel pastel van Djeco. Ze hebben mooie kleuren en werken fijn, je kunt ze goed over laten lopen bijvoorbeeld en ze gaan lang mee (drogen niet uit).

Tekeningen1

Ik heb een dik boek genaamd ‘Ik kan tekenen’ van Amanda O’Neill. Daarin staat stapsgewijs uitleg hoe je iets (echt van alles en nog wat) tekent. Heel veel dieren, maar ook bijvoorbeeld voertuigen en dinosaurussen. Vroeger gebruikte ik dat boek vaak, en daar heb ik onder andere deze tijger mee getekend.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bloemen (en overig)

Ook bloemen vind ik superleuk om te tekenen. Er zijn zoveel soorten, en je kunt het op veel verschillende manieren tekenen. In veel stijlen en met verschillende materialen.

Tekeningen1

Het is ook lekker om ergens in de tuin te gaan zitten, en iets na te tekenen (met je eigen interpretatie). Dat heb ik gedaan met de eerste drie tekeningen uit deze categorie, ze een half jaar geleden gemaakt.

Tekeningen1

Dit is een kauri schelp. Net zoals de vorige tekening gewoon simpel getekend met grijze potloden (in verschillende hardheden).

Tekeningen1

Deze paprika heb ik ook nagetekend/geschilderd, met ecoline. Normaal gesproken werk ik hier niet mee. Maar ik vond het erg leuk. Het is veel vrijer, je hebt minder controle en daardoor ga je gewoon lekker aan de slag. Dus dit ga ik vaker doen! Het was trouwens een klein, ‘tussendoor’ opdracht van beeldende vorming, afgelopen cluster.

Tekeningen1

Dit heb ik gemaakt met diezelfde grijze potloden in verschillende hardheden. Die werken erg fijn! Een harder potlood kun je veel preciezer gebruiken, en een zacht potlood kun je beter uitvegen en donkerder maken, bijvoorbeeld voor schaduw. Deze heb ik 4 maanden geleden gemaakt, denk ik. Gewoon lekker tekenen en ontspannen.

Tekeningen1

Deze tekening is wat simpeler. Misschien wil ik er nog wat mee gaan doen, met andere materialen.

Tekeningen1

Deze tekening vind ik erg gaaf! Ik heb hem een paar weken terug gemaakt. De materialen zijn stift en gel pastel, beide van Djeco. Veel tekeningen maak ik toch wel aan de hand van een voorbeeld, vooral door perfectionisme denk ik (daarom heb ik ook een Wreck My Journal). Maar deze heb ik helemaal zelf bedacht. Dat voelt echt goed! Vooruitgang (door Wreck My Journal?)!

Teken jij ook? En wat vind je van mijn tekeningen?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s