Wreck My Journal – Keri Smith

Hallo! (It’s me, haha origineel 🙂 ) Deze Blog is een soort van review, over het boek Wreck My Journal van Keri Smith. Ik heb lang getwijfeld over of ik dit boekje wou kopen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt, en het gedaan. Hopelijk is het het waard!

Normaal gesproken doe je erg voorzichtig met een boek, toch? Maar bij Wreck My Journal van Keri Smith is dat niet het geval. Het is een boek waarin allerlei opdrachten staan. Het is bedoeld om vrijer te worden in het maken van, en de drang om alles goed te doen, los te laten.

Ikzelf ben perfectionistisch, en merk dat ook met onder andere tekenen. Ik ben minder vrij daardoor en kan minder mijn creativiteit laten lopen. Niet nadenken over dat je fouten kan maken, want daar leer je van. Het lijkt me dus een erg leerzaam en leuk boek, het gaat er natuurlijk ook om dat je gewoon lekker creatief bezig bent en plezier hebt.

Keri Smith schreef meer boeken die draaien om creativiteit. Ze zijn in het Engels, maar sommige zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. Je kunt ze online kopen en in veel winkels. Op Bol.com kost hij €13,99.

Het boek is echt hilarisch! Aan het begin staat een waarschuwing, ik wordt er al bang van:

WARNING: During the process of this book you will get dirty. You may find yourself covered in paint, or any other number of foreign substances. You will get wet. You may be asked to do things you question. You may grieve for the perfect state that you found the book in. You mat begin to see creative destruction everywhere. You may begin to live more recklessly.

WreckMyJournal          WreckMyJournal

Na de waarschuwing staan er instructies, en een lijst met ideeën voor materialen. Erg grappig en leuk! Dus als je geen inspiratie hebt kan je daar kijken. Ik teken nog wel eens van een voorbeeld, maar ik heb voor mijzelf nog een extra instructie toegevoegd. Namelijk dat ik alles in het boek doe zonder voorbeeld.

WreckMyJournal          WreckMyJournal  De allereerste opdracht is het invullen van je naam op verschillende manieren.
Over het algemeen is het Engels makkelijk te begrijpen, maar dit moest ik toch even opzoeken. Illegibly is onleesbaar en faintly is zwak, dus heel erg licht (bijvoorbeeld door niet hard te drukken op je potlood bij het schrijven).

WreckMyJournal

WreckMyJournal          WreckMyJournal

Ik heb heel erg zin om aan de slag te gaan met dit boekje. Het zijn erg leuke opdrachten, mijn handen beginnen echt te jeuken. Ik vind het ook wel spannend, maar heb er vooral zin. Er zijn ook een paar erg vreemde opdrachten, waarvan ik nu al nachtmerries krijg:

WreckMyJournal          WreckMyJournal

Help?! Hoe ga ik dit doen?

WreckMyJournal          WreckMyJournal

En die rechter dan? Ehm… telt in een waterdichte zak onder de douche ook, haha :).

WreckMyJournal          WreckMyJournal

Ik heb denk ik nog een lange weg te gaan. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat dit me erg gaat helpen om vrijer te werken.

WreckMyJournal          WreckMyJournal

Deze pagina heb ik als eerste ingevuld. Het lukte al wel redelijk om het minder perfect te doen.

WreckMyJournal

Dit is de dikte van het boek nu, ik ben erg benieuwd wat het eindresultaat zal zijn. Lijkt je het leuk om soms een Blog te lezen over een aantal opdrachten die ik heb gemaakt?

Heb jij ook last van perfectionisme? Zou je dit boek willen kopen? Of misschien een Blog met tips voor perfectionisten?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

2 gedachtes over “Wreck My Journal – Keri Smith

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s