Boeken die ik deze zomervakantie wil lezen

Deze Blog gaat over de boeken die ik deze zomervakantie nog graag wil lezen. Ik zal vertellen waar de boeken over gaan (ik zal de achterkant bij elk boek zetten, want ik heb ze natuurlijk nog niet gelezen), en waarom ze me leuk lijken. Benieuwd naar welke boeken ik al heb gelezen? Hou mijn Blog dan in de gaten!

Eleanor & Park van Rainbow Rowell in het Engels.
Eleanor & Park heb ik ook gekocht in de boekenhandel van mijn boekenbonnen. Ik spaar mijn boekenbonnen op, zodat ik dan lekker veel boeken in één keer kan kopen :).

Achterkant:
Eleanor is the new girl in town, and with her chaotic family life, her mismatched clothes and unruly red hair, she couldn’t stick out more if she tried.
Park is the boy at the back of the bus. Black T-shirts, headphones, head in a book – he thinks he’s made himself invisible. But not to Eleanor … never to Eleanor.
Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes, Eleanor and Park fall for each other. They fall in love the way do the first time, when you’re young, and you feel as if you have nothing and everything to lose.

Van dit boek had ik een preview gelezen in een boektijdschriftje, en dat beviel me goed. Dus wou ik het boek graag lezen.
Ik had ook nog een ander boek gevonden, in het Nederlands, die me heel leuk leek. (Ik ben de titel vergeten smile.) Alleen de verkoopster vertelde dat dat boek wat meer voor oudere kinderen is, als je begrijpt wat ik bedoel :). Ik vond het al vreemd, want door de achterkant te lezen kreeg ik die indruk totaal niet. Maar toen zag ik de volgende zin op de achterkant van Eleanor & Park: Not suitable for younger readers. En toen viel het kwartje, de verkoopster bedoelde waarschijnlijk dit boek. Ik heb gezocht op internet naar recensies, daarin werd niks gezegd over dat het voor oudere kinderen is. Tja… Dus houd hier rekening mee als je dit boek wil kopen.

 

Robijnrood van Kerstin Gier vertaald van Duits naar Nederlands.

Dit boek heb ik in 2011 (!) gekregen van mijn moeder, voor boekenweek. Toen ben ik gelijk begonnen aan het boek, maar vond ik het nog iets te ingewikkeld. Toen ben ik het boek even uit het oog verloren. Maar een tijdje later ging ik er weer aan beginnen, toen was het helemaal niet zo ingewikkeld, maar door drukte ben ik er toen weer mee gestopt. Ik ben gekomen tot blz. 120 van de 350. Aangezien ik het toen ook een leuk en spannend boek vond ben ik zeker van plan om dit boek binnenkort te gaan lezen. Maar dan ben je met één niet klaar. Het is namelijk een serie: Eindeloos Verliefd, die bestaat uit drie boeken. Het tweede boek heb ik ook: Saffierblauw. En het derde boek heet Smaragdgroen.

Achterkant:
Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie…

Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het London van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is.
Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

De titels en het uiterlijk trokken me al snel, ik vind het heel creatief gedaan. Het valt gelijk op dat het een serie is, maar toch heeft elk boek iets aparts. Ik ben benieuwd wat en of de titels iets met het verhaal te maken hebben.

 

Adele het verhaal van Chas Newkey-Burden vertaald van Engels naar Nederlands.

Dit boek is in het Engels uitgegeven in 2011, en in het Nederlands een jaar later. Het zal dus niet 100% up to date zijn, maar goed. Dat komt door mezelf :). Ik ben er nog niet aan toe gekomen door onder andere het gevoel dat je het druk hebt. Ik vind het dan lastig om even een moment voor mezelf te pakken, en bijvoorbeeld lekker te gaan lezen. Maar volgend jaar wil ik daar zeker wel meer op gaan letten!

Achterkant:
Adele is dankzij haar krachtige stem, haar vele hits en haar gevoelige persoonlijkheid razend populair. Ze heeft records gebroken, prijzen gewonnen en staat inmiddeld op de TIME Magazine lijst van invloedrijkeste personen ter wereld.
Maar wie is Adele?
Wat zijn de turbulente waarheden achter haar hartverscheurende melodieën? Hoe is zij de uitdagingen aangegaan die haar carrière dreigden te dwarsbomen? Adele is een onwaarschijnlijk popidool – haar uiterlijk is niet conform de hedendaagse celebrity-maatstaven, ze krijgt flink last van haar zenuwen als ze het podium op moet, en soms is ze zo depri dat ze een optreden gewoon afzegt.
Dit boek is een ontroerend portret van een van de grootste artiesten van onze tijd en tegelijkertijd van een heel gewoon en hardwerkend meisje.

Ik ben grote fan van Adele, en ik vind het ook altijd leuk om meer over de artiesten te weten te komen. Dus daarom lijkt het me super leuk om deze biografie over Adele te lezen.

Het zal waarschijnlijk niet lukken om deze allemaal nog te lezen in de zomervakantie. En ondanks dat je voor school ook boeken moet lezen, ga ik zeker proberen deze tijdens school te lezen.

 

Welke boeken wil jij nog graag lezen?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

2 gedachtes over “Boeken die ik deze zomervakantie wil lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s