Dr. Martens

Jaaa! Je ziet het goed. Ik heb Dr Martens gekocht! Had je het al door in de vorige blogposts? Ik ben zo énorm blij en echt verliefd op ze geworden! Dus vandaag vertel ik, vol trots, over míjn Dr Martens.

De Dr Martens komen uit Engeland en zijn bedacht door Dokter Maertens, haha, vandaar de naam dus. Hij was legerarts in de Tweede Wereldoorlog en kwam toen op het idee voor deze schoenen. Bedankt!

DrMartens2

Dr Martens zijn er in heel veel verschillende versies. Zo kan je ze in allerlei kleuren en prints krijgen, ook zijn er bijvoorbeeld lage Dr Martens. De schoenen die ik heb, zijn de ‘originals’: Pascal Dr Martens in het zwart. Ze zijn glanzend, maar niet zo erg. Dezelfde schoenen zijn er ook in de matte en de hoog glanzende versie.

Winkel2Winkel1

Wel twijfelde ik tussen deze en de matte. Uiteindelijk koos ik voor deze omdat ze mooi opvallen. Deze foto’s heb ik in de winkel gemaakt en daarop zie je goed het verschil tussen de glanzende en matte (sorry voor de slechtere belichting). De matte vallen misschien weg in sommige outfits, en dat is zonde van de mooie schoenen. Maar het ligt natuurlijk ook aan je persoonlijkheid en je kledingstijl. Met zulke mooie schoenen vind ik het niet erg om op te vallen, en je kan deze schoenen ook wat chiquer of stoerder dragen.

DrMartens4

Tja, maar het inlopen. Een drama! Het doet pijn, je krijgt afdrukken… “Het leed dat Dr Martens heet.”  Ik draag ze elke dag een tijdje. In het begin was dat een paar minuten, maar nu kan het al een stuk langer en doet het minder pijn. Vooral de wreef doet bij mij pijn, de rest nauwelijks.

Je zou het op kunnen laten rekken door de schoenmaker, maar ik denk dat als je het helemaal zelf inloopt het uiteindelijk helemaal naar jouw voet zit. Het schijnt dat de Dr Martens ná het inlopen heerlijk zitten, en dat geloof ik ook wel. Ik heb ze nu ongeveer drie weken, en ze zitten al een stuk comfortabeler. De zolen lopen nu al super fijn! Het zijn “bouncing souls”.

DrMartens3

Dr Martens kan je op veel manieren dragen. Als je het combineert met een (zwarte) broek is het stoer. Maar ze passen ook erg goed bij een jurkje, dat maakt het chique, vrouwelijk én stoer. Ik vind het ook erg leuk als er sokken of beenwarmers boven de schoenen uitkomen. Je kan ze ook dragen met een kort broekje of rokje en een panty (of blote benen). En ze zijn met alle kleuren te combineren.

DrMartens5

Ik kan niet wachten totdat ik ze kan dragen!

Wat vind jij van Dr Martens?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s