Recept | Italiaanse citroentaart (vegan)

Dit recept heb ik deze vakantie met een vriendin gemaakt. Het was alleen niet helemaal gelukt :). Maar er zijn nog twee dagen vakantie, dus kan jij dit recept ook proberen! Hopen dat het dan wel lukt.

Het is een veganistisch recept van de Groene Meisjes. De ingrediënten zijn makkelijk te vinden en goedkoop, en het recept zelf is ook makkelijk en kost niet veel tijd. Jee! Dus dan heb je nog genoeg tijd om andere dingen te doen in de vakantie.

Recept_Citroentaart1

Ingrediënten:

  • 120 ml sojamelk (ik gebruikte rijstemelk)
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • 150 gram (spelt)meel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 75 gram suiker (kokossuiker kan ook)
  • 2 eetlepels appelmoes (biologisch)
  • 2 eetlepels plantaardige olie (ik gebruikte gesmolten kokosolie)
  • rasp en sap van 1 grote of 2 kleine citroen(en) + 4 dunne plakjes voor garnering

Recept_Citroentaart8

Recept_Citroentaart2 Recept_Citroentaart3

  • Verwarm de over voor op 150 graden. Ik heb een heteluchtoven, dus heb ik 140 graden gedaan.
  • Mix het azijn met de melk, laat dit eventjes staan. (Dit mengt niet helemaal goed.)
  • Schenk daarna de olie, citroensap en de appelmoes toe. (Ik heb kokosolie gebruikt, en je merkt dat dit op een gegeven moment weer gaat stollen.)

Recept_Citroentaart4

  • Mix het meel goed met de bakpoeder. Daarna voeg je de citroenrasp en suiker toe.

Recept_Citroentaart5

  • Meng nu de droge en natte ingrediënten.
  • Vet een bakblik in van ø 16 cm, ik heb er daarna meel overheen gedaan.

Recept_Citroentaart6

  • Schenk het beslag in de bakblik, en garneer het met plakjes citroen. Hihi, wij waren vergeten 4 mooie plakjes over te houden. Dan maar alleen de schil. 🙂
  • Zet de taart 15 minuten in de oven. Verhoog de temperatuur daarna naar 180 graden (heteluchtoven: 170 graden). Bij mij was de taart na 25 minuten gaar, maar in het originele recept staat 30 – 45 minuten.

Recept_Citroentaart7

Zoals je ziet is hij heel erg dun, en dus totaal niet gerezen. Het was juist de bedoeling dat het een luchtige, hoge cake/taart zou worden. Maar ja, het is meer een plaatkoek. Ook de smaak is niet helemaal zoals bedoeld waarschijnlijk. Het is een erg heftige citroensmaak, en soms zelfs bitter. Dat komt denk ik door de schillen op de taart.

Het leuke/grappige van een mislukte bak poging, is het naderhand nadenken over hoe het kwam. Ik denk dat we er te veel citroensap en te veel kokosolie erin hebben gedaan. Ook was de springvorm iets te groot. Dit is wel al het tweede recept van de Groene Meisjes dat niet goed gaat, maar het zal wel aan mij liggen :). Hij zag er wel erg mooi uit!

Recept_Citroentaart9

Ik zou het erg leuk vinden als jij dit recept uit gaat proberen en in de reacties laat weten of hij is gelukt. En sowieso ga ik dit recept én de feesttaart nog een keer proberen. Hopelijk lukt hij dan wel. Ik zal dan een recept 2.0 plaatsen en beschrijven wat we anders hebben gedaan.

Wat is jouw lievelingsrecept? En ga jij deze taart bakken?

Follow me: Twitter | Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s