Recept | Vegan chocolate chip cookies

De vakantie is jammer genoeg weer voorbij, maar het is dan extra belangrijk om nog wel te ontspannen en leuke dingen te doen. Koekjes bakken met dit weer is dan echt ideaal! Leuk bezig zijn in de keuken, terwijl het buiten sneeuwt. En daarna genieten van heerlijke koekjes met warme thee.

Dit recept is behoorlijk makkelijk te maken, het is vegan en énorm lekker! Grote kans zelfs dat je de ingrediënten al in huis hebt, kun je gelijk aan de slag zonder door het koude weer te moeten. Ik moest nog wel boodschappen doen, alleen was ik de boter vergeten. Dus moest ik weer terug, haha. Daarom staat de boter niet op de foto van de ingrediënten. Als je het trouwens tot nu toe hebt volgehouden om je aan je goede voornemens te houden, heb ik eerder een recept geplaatst van vegan cookies die enorm healthy (en heel simpel om te maken) zijn.

SONY DSC

Ingrediënten:

  • 1 cup (vegan/plantaardige) boter, op kamertemperatuur
  • 1 cup (bruine) suiker
  • 1/4 cup (vegan) melk
  • 1 theelepel vanille extract of vanillemerg
  • 2 1/4 cup bloem
  • 1/2 theelepel zout (optioneel)
  • 1 theelepel baksoda
  • (vegan) chocolate chips

Je kunt dit recept zoals je ziet ook prima niet-vegan maken, als je dat zou willen. Ik garandeer niet dat het even lekker is, en raad je aan het gewoon vegan te maken. Waarom niet?

Verwarm de oven eerst voor op 170 graden.

SONY DSC

Het was de bedoeling dat je de boter zacht zou maken met een mixer, alleen heb ik  een handmixer en geen keukenmachine. Het lukte dus niet helemaal volgens het recept.  Maar het is dus de bedoeling dat je de boter zo ver klopt dat het bijna wit wordt en erg toeneemt in volume. Als het jou ook niet lukt, is het geen probleem, want bij mij zijn ze uiteindelijk toch erg lekker geworden.

Voeg daarna de suiker, melk en vanille toe. Meng weer even goed en voeg dan de bloem, zout en baksoda toe. Daarna kun je de chocolate chips erdoor mengen. Die van mij waren niet heel lang meer houdbaar, dus het waren er lekker veel :).

SONY DSC

Met een lepel kun je het beslag op een bakplaat bedekt met bakpapier scheppen. Ze lopen nog redelijk uit, dus zorg dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit. Bak ze 8 tot 10 minuten. (Ik vind het zelf lekker als het nog een beetje cake-achtig is, dit was nu vooral in het midden, en heb ze er dus naar mijn smaak iets te lang in gelaten (iets meer dan 10 minuten).)

SONY DSC

Mjam mjam, de buitenkant is lekker crunchy en de binnenkant chewy. Een echte aanrader!

SONY DSC

Wat is jouw lievelingsrecept? Laat het weten in de reacties (titel blogpost, rechts)!

Follow me: Twitter | Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s