Recept | Witte chocoladetaart met frambozen

Witte chocoladetaart met frambozen

10 punten, bereiding: 90 min., afkoelen: 2 1/2 uur, bevat p.p.: 2152 kJ / 517 kcal., 9 g eiwit, 36 g vet, 40 g koolh.

Ik heb deze witte chocoladetaart met frambozen voor mijn verjaardag gemaakt (dat is alweer bijna een jaar geleden), en hij was super lekker (wel machtig :)! Dus ik wil het recept graag met je delen. Ik heb het recept jammer genoeg niet zelf bedacht, maar uit het boekje ‘Taart zoet & hartig’. Sorry als je hier trek van krijgt!

Het boekje is heel handig, want in de voorkant van het boekje staan de basisrecepten voor onder andere het deeg, waarnaar ze weer verwijzen bij de taarten. Bij dit recept verwijzen ze naar het basisrecept pâte sucrée. Dus als eerste zal ik het recept daarvan vertellen.

Pâte sucrée

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 eidooiers
  • 100 gram koude boter
  • Zeef de poedersuiker met de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes en schep ze door de bloem. Voeg zout, eidooiers en 2-3 eetlepels ijskoud toe. En dan kneden, jee! Probeer dat met je vingertoppen te doen, anders wordt het deeg warm en plakkerig. Als het deeg goed is maak je er een bal van. Die duw je met de muis van je hand tot 1 cm dikte, zodat het soepeler wordt.
  • Daarna maak je weer een bal van het deeg en laat je het een halfuur afgedekt rusten in de koelkast. Dan is het makkelijker om ermee te werken.
  • Bestuif je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik.

Witte chocoladetaart met frambozen

En nu door naar de échte taart!

Ingrediënten:

  • 1x basisrecept pâte sucrée
  • blindbakvulling
    voor de vulling:
  • 150 gram witte chocolade (van goede kwaliteit)
  • 1 dl slagroom
  • 350 gram mascarpone
  • 200 gram verse frambozen
  • 50 gram gehakte pistachenoten
  • Vergeet als eerste niet de oven voor te verwarmen op 180 °C. Vet een springvorm van 24 cm in en ‘bekleed’ hem met het deeg. Als je een beetje handig bent is daar een makkelijk trucje voor. Je rolt het deeg om de deegroller, en dan kan je de lap deeg weer boven de vorm er vanaf rollen. Vervolgens leg je er bakpapier op. Maar voordat je dat doet, moet je nog een paar gaatjes in het deeg prikken met een vork, zodat er geen luchtbellen ontstaan.
    Eigenlijk staat er in het recept dat je aluminiumfolie moet gebruiken, maar het is niet gezond als je dat te veel binnenkrijgt. Je eet het niet op :), maar ik probeer onder andere geen aluminium te gebruiken in de keuken en geen voedingswaren te kopen die daarin verpakt zijn. Als jullie willen kan ik hier wel een keer een blog over schrijven. Laat het even weten in de reacties.
    Daarna vul je de vorm met een blindbakvulling.
  • Bak de bodem 15 minuten. Haal het bakpapier weg en bak het daarna nog 5 minuten. Daarna laat je de bodem afkoelen.
  • In een pan (met een dikke bodem) smelt je de chocolade met slagroom. Goede kwaliteit chocolade smaakt natuurlijk wel het lekkerst maar hoeft niet per se. En dit roer je totdat het een egale massa is.
  • Haal de pan van het vuur en laat het gesmolten mengsel afkoelen totdat het dikker wordt. Voeg daarna de mascarpone toe en roer het glad.
  • Kneus de frambozen een klein beetje, zo komt de smaak meer vrij, en verdeel ze over de deegbodem. Schep de roommassa over de frambozen en zet de taart 2 1/2 uur in de koelkast. Het is leuk om nog een paar frambozen over te houden voor de garnering.
  • Als laatste ziet het er nog net ff wat leuker uit als je het garneert met pistachenoten en een paar frambozen. Lekker chique!

Eet smakelijk! Ik zou het leuk vinden als je het laat weten als je deze taart ook hebt gemaakt!

Zou jij deze taart willen maken?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s