De stress van het (niet) kopen van een kaartje

Jullie hebben het waarschijnlijk al gehoord, de twee concerten van Adele in de Ziggodome waren binnen 22 minuten al uitverkocht. Whaat?! Met trots kan ik zeggen dat ik niet de eigenaar ben van een ticket. Deze week een Blog over de stress van het (niet) kopen van een kaartje.

Op Social Media waren er een paar creatieve geesten. Sommigen namen de tijd om een compleet nieuw album te componeren, of de tekst van ‘Hello’ te herschrijven. Zo schreef Han Altena de volgende liedtekst:

Hello, it’s me
I’ve been queuing for these tickets since I had my morning wee
For my mother, and friends
It’s been 37 minutes now, the queue just never ends

At 0912, there was some hope,
but this website is a joke.

Hello from the holding page,
I know you’re feeling so enraged.
I tricked you, I’m sorry, when I said to reload
But the tickets are now unfortunately all sold
Hello from the purchase screen
I don’t understand what you mean
When you say, “server error” it leaves me in no doubt,
By the time, I see her, ’29’ will be out

Ook een docent wou kaartjes voor Adele krijgen, dus hielp de hele klas. Superlief, maar vind je het gek dat de wachtrij zo lang was?

Elke veertig seconden herlaadde de pagina zichzelf, om te kijken of je tickets kon kopen. Zo voelde je je telkens als dat gebeurt, twitterde iemand: pic.twitter.com/d4s4xlYeNl

Gisteren hebben verschillende familieleden op meerdere computers geprobeerd tickets de kopen, topfamilie! Het wachten duurde dinsdag en woensdag, tijdens de presale, erg lang: 3,5 uur ‘verspild’. (Sommige mensen durfden niet eens naar de toilet te gaan. Aah, zielig! 🙂 )

Als het dan eenmaal voorbij is, en je bent de trotse eigenaar van geen ticket, komt het verdriet. Snik, snik! Want de vraag is of Adele hierna nog wel gaat touren, dat wil ze namelijk niet doen als haar zoontje op school zit.

.

Daarna komt de woede: op Ticketmaster, Adele.com en de mensen die wél een kaartje hebben… eigenlijk op alles en iedereen!

Waarom kon die computer er niet voor zorgen dat je een kaartje kreeg?! Grrr…!

computer monkey frustrated laptop baboon

En als je dan, zodra je een beetje bij bent gekomen, op Marktplaats of tweede-hands ticketsites gaat kijken word je opnieuw kwaad! Er worden bijvoorbeeld vier kaartjes verkocht op Marktplaats voor €1.500,-. En dan staat dit er ook nog bij…:

PS. Naast deze 4 zitplaatsen op 2e ring heb ik ook nog 2 super exclusive plekken bijna vooraan.

Maar goed, de CD wordt door mij al zwart gedraaid, en ik probeer sommige liedjes al te spelen op de piano. En van meeblèren word je ook vrolijk.

Je gaat me toch niet vertellen dat jíj wél een kaartje hebt weten te bemachtigen? Zou jij naar een concert van Adele willen?

P.S. Ik hoor net dat Adele weer een record heeft verbroken: de langste wachtrij (in wachtende mensen in slaapzakken uitgedrukt van Amsterdam tot Berlijn.)!

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s