Meer doden door selfies dan haaienbeten

BelieveInYourSelfie4

Dit jaar zijn er twaalf mensen overleden aan het maken van een selfie. Dat is zelfs meer dan de acht mensen die aan haaienbeten overleden. Misschien zijn die cijfers niet heel indrukwekkend. Maar waar zijn we met ons hoofd als we gespiest worden door een stier tijdens het maken van een selfie?

Er zijn meer mensen overleden aan selfies dan aan haaienbeten, zegt Mashable. En het jaar is nog geeneens afgelopen! Een van de meest voorkomende reden is vallen van een berg, klif of trap. Je maakt een selfie met een mooi uitzicht op de achtergrond, doet nog ff één stapje naar achter en… Zo is er een Japanse toerist van de trap af gevallen toen hij een selfie wilde maken in de Taj Mahal. Ook zijn er 3 Indiase studenten onder een trein gekomen tijdens het maken van een selfie, hij kwam sneller aan dan ze dachten. Voor de rest heeft iemand een auto-ongeluk gekregen door het maken van een selfie, is iemand gespiest door een stier en… iemand wou een selfie maken met een pistool. Diegene schoot per ongeluk door zijn hoofd. Het is zelfs zo bizar, Wikipedia heeft een pagina over alle selfiedoden, what?!

TakingASelfie1

Iedereen reageert anders op dit fenomeen, zo las ik ergens de volgende reactie: “Zie het maar als een vorm van natuurlijke selectie.” Tja, zo kan je het ook benaderen. Maar anderen nemen het wat serieuzer, zo is Rusland bezig met een campagne over de gevaren van selfies. Een park in Colorado is gesloten omdat veel bezoekers een selfie maakten met een beer op de achtergrond, het liefst zo dichtbij mogelijk.

WaarschuwingenRusland

Dus die telefoon in je zak, of voor je neus is gevaarlijker dan we dachten! Doe dus please voorzichtig tijdens het nemen van een selfie, en heb wat aandacht voor je omgeving. Liever een ‘standaard’ selfie, dan een super originele en hem nooit kunnen plaatsen.

Oh ja, en je moet een selfie en haaien natuurlijk al helemaal niet combineren:

SelfieHaai1

Wat vinden jullie, moeten mensen zelf weten wat ze doen of moeten ze beschermd worden tegen zichzelf?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s