Concert 5 | Douwe Bob

Op 10 december (ja oeps, alweer 4 maanden geleden) stond Douwe Bob in de Ronda zaal van Tivoli Vredenburg. En wat was dat gaaf!! Ik heb er heel erg van genoten, dus ik deel de ervaring graag!

IMG_20161210_194908

Samen met mijn moeder en een goede vriendin gingen we naar Douwe Bob. Ik heb mijn vriendin het kaartje gegeven voor haar verjaardag, het was heel leuk om haar te verrassen!

IMG_20161210_195834

Het voorprogramma was Hans Hannemann. Het was een fijn voorprogramma en het paste zeker bij Douwe Bob. Niet helemaal mijn smaak, maar hij heeft een mooie diepe stem en een goede band!

IMG_20161210_203028.jpg

IMG_20161210_205838

Daarna werd het podium een beetje omgebouwd, en we zagen ook al bandleden van Douwe Bob rondlopen! Toen kwam hij op, de échte Douwe Bob! En wat was hij geweldig. De zang was spot on, de band was supergoed en het plezier spatte van het podium af. Dat laatste was erg leuk om te zien!

IMG_20161210_211032

Dit concert was de laatste van zijn tour, dus hij ging er een feestje van maken ‘… en dat gaan we fucking hard vieren!’ Nou, dat deden we zeker! Het was extra bijzonder omdat zijn ouders ook in de zaal zaten, het balkon was voor hen. Wij stonden achter dat balkon en hadden dus een heel goede plek.

IMG_20161210_214051

Het licht vond ik ook heel mooi gedaan!

Soms liepen de bandleden van het podium en speelde Douwe alleen een lied. Hij vroeg tegen het einde aan zijn moeder welk lied ze wilde horen. De hele zaal begon natuurlijk nummers te roepen, en daar reageerde Douwe droog op met ‘Ben je mijn moeder?’ Uiteindelijk koos zijn moeder voor het lied ‘Eliza Jane’. Yes! Bedankt moeder van Douwe Bob! Ik had heel erg gehoopt op Eliza Jane óf Fine Line (het laatste nummer werd ook veel geroepen door de zaal). Het was een hele tijd geleden voor Douwe Bob dat hij Eliza Jane had gespeeld, maar wat was het mooi! Hij kreeg zelfs de hele zaal mee, kippenvel!

IMG_20161210_204732

Toen het einde van het concert bijna was aangebroken, zei Douwe dat hij bij de ‘merchandise stand’ zou gaan staan! Dus ik en mijn vriendin flipten helemaal, haha. We besloten halverwege het laatste nummers al weg te gaan, zodat we eerder aan de beurt zouden komen. We stonden vlakbij de balie van het kraampje dus we verwachtten dat we snel aan de beurt zouden komen. Maar zodra de rest van de zaal kwam, werden we door het gedrang naar achter geduwd. De eerste paar mensen heeft Douwe Bob een handtekening gegeven, maar dat ging daarna niet meer. Het was zó druk! Dus hij besloot zelf tussen de mensen door te lopen. Geen handtekeningen, alleen snel een foto (je moest je camera al open hebben staan, op selfie-stand natuurlijk). Ik hoorde hem daarvoor zeggen tegen het meisje achter de balie: ‘Oké, *zucht* ik ga het gewoon doen!’ Dus we staan op de foto met Douwe Bob!!

Terwijl Douwe Bob een foto nam, flapte mijn moeder eruit dat ik zing, en daar reageerde hij enthousiast op en hij zei dat we de volgende keer samen moesten zingen. Dat lijkt me heel gaaf! Daarna vroeg hij aan mijn moeder of hij nog iets kon doen voor haar. Stond ze daar met haar mobiel in haar handen tegenover Douwe Bob met de kans om met hem op de foto te gaan, en wat zei ze? ‘Nee, hoor.’ Hoe kon ze niet op de foto willen met hem?

Na de selfie met Douwe Bob, moesten we nog uit de drukte komen, wat nog een heel gedoe was. We vreesden als spaghettisaus te eindigen, maar we zijn veilig uit de menigte gekomen, om daarna even naar adem te happen en te beseffen wat er was gebeurt.

IMG_20161210_215726

Mijn vriendin, ik en mijn moeder hebben enorm genoten van het concert! Douwe Bob was echt enorm goed! Als je nog een keer de kans krijgt om het live te zien, zeker doen, het is het waard!

IMG_20161210_220643

Heb jij Douwe Bob een keer live gezien?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s