Klassieke muziek | Piano

Klassieke muziek is niet het meest bekende muziekgenre. Ik luister vaak naar klassieke muziek, het maakt me rustig, ik kan mijn emoties erin kwijt en het is fijner om je te concentreren (je gaat niet meezingen 🙂 ). Het lijkt me leuk om mijn lezers kennis te laten maken met klassieke muziek.

Van de klassieke muziek luister ik het vaakst piano muziek. In deze blog laat ik een aantal van mijn favoriete pianonummers en componisten horen.

Ludwig van Beethoven

Deze naam heb je toch wel eerder gehoord? Beethoven is een van de belangrijkste componisten ever. Hij leefde van 1770 tot 1827, in Duitsland. Vanaf 1801 is hij slechthorend, en later werd hij doof, ook had hij psychische problemen wat op zijn lichaam sloeg. Maar hij bleef componeren tot vlak voor zijn overlijden. Für Elise is een van zijn bekendste pianostukken, momenteel leer ik hem ook op de piano. Ik vind dat super gaaf, want van kleins af aan wou ik Für Elise al spelen! 🙂 Moonlight Sonata is ook een bekend nummer, deze wil ik graag leren.

Für Elise

Moonlight Sonata

Yiruma

Yiruma is een nog levende (gelukkig! 🙂 ) componist uit Zuid-Korea, geboren in 1978. Vanaf 15 jaar speelt hij piano, dus ik ben eerder begonnen (rond mijn 6e/7e)! Ik luister meer muziek van hem, maar dit lied is toch wel mijn favoriet. Ik kan hem ook op de piano.

River Flows in You

Yann Tiersen

Yann Tiersen is een Franse (ook nog levende) componist, geboren in 1970. Hij speelt heel veel instrumenten (piano, viool, gitaar, accordeon, melodica…). Mij lijkt het erg leuk om meer instrumenten te leren bespelen, ik ben nu een beetje bezig met gitaar. Yann Tiersen zingt ook en schrijft zelfs rockmuziek.

Amélie Poulain

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is een Franse film uit 2001. Ik raad hem zeker aan! De muziek is gecomponeerd door Yann Tiersen, film- en theatherwerk doet hij dus ook. Er zitten 3 heel mooie pianonummers tussen (ze zijn ook in de uitvoering van meer instrumenten). Maar sowieso raad ik je alle nummers uit deze film aan :). Op Youtube kun je makkelijk een afspeellijst vinden. De eerste twee stukken kan ik spelen op de piano, de derde wil ik nog graag leren.

Comptine d’Un Autre Été

La Valse d’Amelie

Sur le Fil

Johann Pachelbel

Johann Pachelbel is geboren in 1653 en overleden in 1706, en is een Duitse componist uit de barokperiode. Canon in D is zijn bekendste werk en de enige canon die hij ooit heeft geschreven. Origineel heeft hij het stuk gecomponeerd voor violen, maar is nu opgezet naar piano. Een hele tijd geleden heb ik een versimpelde versie van dit lied geleerd, maar het origineel wil ik graag nog leren! Die kan ik nu wel aan :).

Canon in D

Luister jij naar klassieke muziek? Zo nee, hoe bevalt het je? En zo ja, wat is jouw favoriete (piano)nummer?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s