My ‘Diftong’ backing vocal experience

Een tijdje geleden, vertelde ik enorm leuk nieuws: ik had backing vocals gezongen op een album van de band Diftong. Dit was een heel leuke ervaring, en jullie hadden daar nog een blogpost over tegoed. Ik heb daar een tijdje mee gewacht, omdat we afgelopen weekend nog iets gaafs hebben gedaan met de band. Lees maar!

Ik heb backing vocals gezongen voor de band ‘Diftong’. Hans is de leadzanger en de ‘bandleider’. The Shipwrights is de band, en de backing vocals zijn the Listless Angels. Het album heet ‘A hell of a time’ en is te beluisteren via Spotify en iTunes. Diftong schreef alle liedjes zelf. Het is muziek om op te swingen, maar ook met mooie diepe teksten en er staan ook rustigere liedjes op. In de liedjes 1, 3, 4, 5 en 6 ben ik te horen. Ik zing de laagste backing vocal, dus misschien kan je dan al horen welke stem ‘ik ben’. En anders is er één lied waarbij je aan het einde mij duidelijk hoort, nummer 1 ‘Twin Justice’.

De vrouw van Hans, Jessica, heeft een prachtige videoclip gemaakt bij het lied ‘Circadian Driftwood’.

announcement1-kopie

Opnemen

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het opnemen van het album. Alle backing vocals zijn apart opgenomen. Dat gebeurde in 2 sessies, waarbij we (Hans, Jessica en ik) de zangpartij eerst oefenden. Als ik het doorhad, probeerden we het op te nemen. Dat gebeurde in de studio van Hans. Dit vond ik al heel erg gaaf, omdat ik tot op dat moment nog nooit backing vocals had gezongen en zo professioneel had opgenomen. Ik vond het een enorme eer dat ik een achtergrondzangeres mocht zijn voor Diftong. En ik kwam gewoon op een album!! 😀

 

De cd-presentatie

Maaarr… toen kwam nog iets veel gavers! Voor de release van het album had Hans een officiële cd presentatie gemaakt: we gingen de nummers live spelen! We hebben eerst geoefend met de drie Listless Angels, en daarna ook nog een paar avonden met de complete band. Voor mij was dit de eerste keer om met een band te spelen. Het was enorm genieten op het podium bij de release party!

 

Cultuurland

Toen was er even stilte na de storm, maar er kwam weer een briesje (ooooh, mooi Maya! 😉). Diftong mocht optreden op het festival Cultuurland, dus Hans vroeg alle Shipwrights en Listless Angels bij elkaar. Jammer genoeg kon Budi niet, maar Remco was zo lief om ‘in te vallen’. Een extra Shipwright! Ook nu gingen we eerst met de Angels oefenen, we hebben de koortjes ook hier en daar uitgebreid. En ik mocht bij een lied in mijn eentje achtergrondzangeres zijn, dat was heel leuk! En daarna gingen we weer met de complete band oefenen. De opstelling van het podium bij Cultuurland was een beetje improviseren, maar eerlijk gezegd vind ik het uiteindelijk erg gaaf geworden! Kijk maar:

Cultuurland1.jpeg

Al met al vond ik dit een ervaring om nooit te vergeten! Natuurlijk was het allemaal nieuw en vond ik het spannend, maar ik heb er heel veel van geleerd. En vooral: ik heb enorm veel plezier gehad! Ik had het niet met andere mensen willen hebben gedaan dan met Hans, Jessica, Budi, JeeWee, Peter, Dirk, Ingeborg, Monique en Remco; thanks! You’re all really sweet and lovely people <3!

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s