Nummer 1 Top 2000

Vandaag even een andere soort blog, ik ben namelijk al sinds maandag ziek. Maar ik zag een artikel op NOS staan, waar ik toch wel weer veel inspiratie van kreeg voor een blogpost. Queen staat namelijk weer op nummer 1 in de Top 2000 met Bohemian Rhapsody!

Ik zou graag een ‘song’ post over Bohemian Rhapsody hebben geschreven, maar daar kwam het nu dus niet van. Laat me weten in de reacties (titel blogpost, rechts) of je dat alsnog een keer zou willen zien! Maar de NOS schreef een nieuwsbericht over vijf bijzondere dingen aan het nummer van Queen:

Queen weer op 1. Vijf dingen die je niet wist over Bohemian Rhapsody

Queen tijdens Bohemian Rhapsody

Queens Bohemian Rhapsody staat weer op nummer 1 in de Top 2000. Opvallend is dat het nummer het populairst is onder de stemmers jonger dan 55. Volgens Top 2000-presentator Gerard Ekdom komt dat vooral omdat die generatie eraan gewend is om op 31 december met Bohemian Rhapsody het nieuwe jaar in te gaan.

Vijf dingen die je niet wist over de zes minuten durende rockopera.

1. Waar gaat het lied eigenlijk over?

Freddie Mercury heeft er alleen het volgende over gezegd: it means whatever you want it to mean (het betekent wat je wilt dat het betekent). De tekst gaat over een jonge man die een andere man heeft vermoord en daar wroeging over heeft. Hij vertelt het aan zijn moeder. Hij vreest de hel en wilde dat hij nooit geboren was.

Anderen zeggen dat de moord in het lied een symbolische zelfmoord van Mercury voorstelt, en dat hij daarmee uit de kast komt en dat aan zijn moeder vertelt. Hij blijft worstelen.

Aan het eind van het lied geeft de man het op: hij ziet wel wat er gebeurt: any way the wind blows.

2. Bekende piano

De piano waarop Mercury speelt is dezelfde als die Paul McCartney gebruikte in Hey Jude. Ook een lied dat jaarlijks hoog in de Top 2000 staat.

3. Operadeel

Het operagedeelte is ingezongen door drie leden van Queen, John Deacon zong niet mee. Het inzingen is zo vaak opgenomen dat er ruim 180 stemmen te horen zijn. Vervolgens kostte het nog eens 70 uur om het operagedeelte in elkaar te mixen.

4. Videoclip

De video van het nummer was één van de eerste clips die méér waren dan een promotiefilmpje van een liedje. De video is opgenomen in vier uur, met eenvoudige technieken en kostte 40.000 pond.

Video Bohemian Rhapsory (Haha, grappige typefout van de NOS!)

5. In Top 2000

Bohemian Rhapsody heeft sinds de eerste editie van de Top 2000 in 1999 vier keer niet op nummer 1 gestaan. In: 2006 (Boudewijn de Groot – Avond), 2010 (The Eagles – Hotel California), 2014 (The Eagles – Hotel California) en 2015 (John Lennon – Imagine).


En als laatste wil ik je nog even dit laten horen. De ge-wel-dige cover van Bohemian Rhapsody door Panic! At The Disco. Ze speelden het al een hele tijd live bij de concerten, en voor de film Suicide Squad is er een studioversie opgenomen. Maar ik ben nog steeds het meeste fan van de live-versie!

Wat een geniaal lied is Bohemian Rhapsody toch!

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s