Furry friend TAG

Afgelopen zondag was het een leuke en speciale dag: Dierendag! Ik heb zelf twee héél schattige huisdieren! Daarom leek het me leuk om jullie hierover te vertellen in de Furry Friend TAG. Veel plezier met het lezen over en bekijken van deze cuties!

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Het zijn hangoor konijnen. Die lieve hangende oortjes, echt té schattig. Het zijn twee zusjes.

Wat zijn de namen van je huisdieren?
Ze heten Star en Ninja. Ninja is zwarte en Star is de andere.

Hoe lang heb je je huisdieren al?
Vanaf oktober 2011.

SONY DSC

Hoe kom je aan je huisdieren?
Ik heb ze gekocht via Marktplaats en ging ze samen met mijn moeder ophalen. Dat was best een avontuur. De straten in die buurt hadden namelijk akelige namen zoals: “Messteeg” of “Slachtweg”. Dat vonden we al vreemd en eng. Toen we bij de boerderij aankwamen zagen we niemand. We hoorden opeens een paard hinniken. Die stond achter een heg. We liepen een stukje het erf op en zagen een grote schuur. Vanuit die schuur hoorden we allerlei doffe geluiden. We riepen een paar keer, maar kregen geen reactie. Op een gegeven moment piepte en kraakte de deur een beetje, brr griezelig! We wilden toen eigenlijk weghollen. Maar er kwam iemand uit de schuur… een aardige jongen, hij was de konijnen in de schuur aan het verzorgen.

Hoe oud zijn je huisdieren?
Ze zijn nu vijf jaar.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?
De namen Star en Ninja passen echt bij hun persoonlijkheden. Ten eerste is Ninja natuurlijk zwart, ook probeert ze altijd te ontsnappen (terwijl ze in een heuse konijnenvilla wonen 🙂 ). Ook is ze wat schuwer en houdt van graven en knagen. Star vindt aandacht juist erg leuk en is ook zorgzaam. Ze poetst haar eigen vachtje vaak, maar ook die van haar Ninja. Poseren vindt ze leuk. (Ninja kun je nauwelijks betrappen op een goede pose, die is alweer bezig met een ontsnappingspoging.)

SONY DSC

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?
Ik hou heel erg van mijn konijntjes! Sowieso hou ik van dieren. Ik vind het erg fijn om ze te aaien en tegen ze te praten. Doen jullie dat ook?  Ik word er rustig en ontspannen van. Ik word ook heel blij van ze, en kan vaak lachen om dingen die ze doen. I love them!

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?
Ik vind het altijd erg leuk om ze in de tuin los te laten, met of zonder ren. Dan zijn ze echt super vrolijk en rennen ze lekker heen en weer. Ze vinden het ook erg leuk om dan te graven, vooral Ninja. Uiteindelijk zijn ze helemaal uitgeput en gaan ze gezellig naast elkaar uitputten. Het zijn tenslotte zussen.
We haalden ze op aan het begin van de herfst, het werd buiten te koud voor ze. Dus de eerste maanden hebben ze bij ons binnen gewoond. Ook dat zal ik nooit vergeten. Vaak lieten we ze even los en mochten ze eigenlijk niet van ‘het rode kleed’ af. Ninja hield zich daar heel braaf aan, maar Starretje rende al snel de hele woonkamer door. Toen Ninja eenmaal van het kleed af durfde waren de rollen omgedraaid: Ninja knabbelde aan de draden en als ze terug moesten, verstopte ze zich onder een stoel :).

SONY DSC
Maar ook het eerste moment dat we de konijntjes zagen zal ik me altijd herinneren. We mochten er zelf twee uitkiezen. Ik koos als eerste voor Star, ze leek op een van mijn vorige konijnen, en ik mocht haar zelf oppakken. Daarna gaf de jongen een donker konijntje aan mijn moeder, maar dat bleek een jongetje te zijn. Er was nog maar een meisje: Ninja, dus zij werd het. De hele terugweg had ik een énorme smile op mijn gezicht en ik kon mijn ogen niet van ze afhouden. Ik was helemaal verliefd en nu nog steeds!

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?
Ik heb geen koosnaampje voor ze.

Heb jij huisdieren? Zo ja, dan zou ik het heel leuk vinden als je iets over ze vertelt in de reacties!

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Een gedachte over “Furry friend TAG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s