Vriendenboekjes TAG

Toen ik een tijdje terug mijn kamer aan het opruimen was, kwam ik mijn oude vriendenboekjes tegen. Ik vond het zo leuk om ze weer door te bladeren. (Daarom duurt opruimen bij mij ook zo lang 😉 ) Het leek mij leuk om daar een Blog over te schrijven. Ik ga de vragen uit mijn vriendenboekje opnieuw beantwoorden. Ik ben benieuwd of er veel verschil tussen zit!

Eerst schrijf ik op wat ik vroeger heb beantwoord, en daaronder ga ik opnieuw de vragen beantwoorden.

Sommige noemen mij: Maya de bij

Ik heb nu eigenlijk geen bijnamen :). Nou ja, natuurlijk geven ouders hun kinderen soms liefkozende namen, toch?

Ik word blij van: Piano spelen.

Tijd hebben om te doen wat ik écht leuk vind: mijn hobby’s,  waaronder piano spelen. Dus hier zijn alleen dingen bijgekomen. Vroeger werd ik natuurlijk ook blij van andere dingen, maar in piano spelen kan ik mijn emoties uiten, nu nog steeds. Ik denk dat ik dat daarom op heb geschreven.

Ik haat: Geweld en ruzie maken.

Oeh, lastige vraag! Beetje standaard antwoord maar ik ben (natuurlijk) nog steeds tegen geweld, ruzie maken, pesten enzovoorts.

Mijn favoriete schoolvak: Schrijven en taal.

Ja, schrijven en taal vind ik van kleins af aan al heel leuk! Op de basisschool hadden we geen vak als tekenen. Maar in het schrijfboekje mocht je soms ook tekenen. Dus daar is ook niks aan veranderd. Nu vind ik nog steeds de talen een van de leukste vakken, maar ook beeldende vorming en muziek zijn mijn lievelingsvakken.

Dit vind ik de saaiste les: Reken lesjes.

Op de basisschool heb ik me heel erg verveeld. Ik vond lesjes vooral saai, omdat ik het gelijk al snapte maar moest blijven zitten. Buiten lesjes mocht je vrij werken, ik zat op een school waar we veel zelfstandig werkten, dus dan kon ik vooruit werken. Op de middelbare school is dat niet meer zo gelukkig. Mijn ‘saaiste les’ hangt samen met dat mijn interesse daar niet zo ligt: natuur- en scheikunde.

Mijn lievelingsprogramma: Pokemon en Phineas and Ferb.

Nu kijk ik nauwelijks meer televisie. ’s Avonds kijk ik het nieuws, maar dat sla ik vaak over omdat ik er gewoon depressief van word :). Al die nare dingen. Of we kijken ’s avond soms De Wereld Draait Door. Voor de rest kijk ik af en toe iets met koken, psychologie of creativiteit. Ik heb dus geen lievelingsprogramma.

Mijn idool: Adele.

Adele! Sowieso omdat ze een prachtige stem heeft, maar ook qua persoonlijkheid. Ze trekt zich niets aan van negatieve reacties. Ook bewonder ik Rochelle Perts in haar vooruitgang bij X-Factor. Ze is/was heel verlegen, en heeft X-Factor uiteindelijk gewonnen.

Mijn hobby’s: Ballet, piano, lezen en skeeleren.

Bereid je voor: ik heb veel hobby’s! Pianospelen, zingen, lezen, bloggen, muziek luisteren, schrijven, sporten, tekenen en van alles en nog wat met kunst, en eigenlijk nog veel meer.
Mijn hobby’s zijn redelijk hetzelfde gebleven, er zijn er alleen nog meer bijgekomen. Ik ben gestopt met ballet, maar mis dansen soms wel. Wie weet dat ik er ooit weer mee begin. Skeeleren doe ik minder, maar ik vind het wel leuk.

Ik ben heel goed in: Pianospelen en ballet.

Dat ik dat toen zo op durfde te schrijven, nou ja, ik kan me nog wel herinneren dat ik daar ook al moeite mee had. Als ik anderen moet geloven ben ik goed in zingen, pianospelen en tekenen, dus in mijn hobby’s. Maar dat is ook wel logisch, want je besteed er veel aandacht aan, het is niet zomaar je hobby.

Ik ben dol op: Met mijn broer spelen.

Aaah! Wat een lief antwoord heb ik toen gegeven! Spelen zoals we toen deden, doen we natuurlijk niet meer. Maar ik vind het nog steeds leuk om te ‘spelen’ met mijn broer! Een ander antwoord zou kunnen zijn: ik ben dol op mijn hobby’s.

Dit staat op mijn verlanglijstje: Hond, paard, leuk boek, speelkeukentje of trampoline.

Zentangle pennen en écht mooie kleurpotloden staan al een tijdje op mijn verlanglijstje. De Zentangle pennen heb ik al besteld bij een kunstwinkeltje, die komen binnenkort, jee!
Ja! Dat staat nog steeds op mijn verlanglijstje ;). Een trampoline hebben we inmiddels in de tuin staan, en een hond of paard lijkt me nog steeds heel leuk! Ik heb nooit ‘officieel’ paard gereden, maar we ‘huurden’ wel soms een paard om daarmee te rijden. Als hond zou ik graag een Golden Retriever willen.

Dit wil ik later worden: Ik denk danseres, dokter, pianiste, zangeres, schrijfster of iets met dieren.

Dokter gaat het sowieso niet meer worden, ik kan niet tegen bloed enzo. Danseres ook niet meer, zoals ik al zei ben ik gestopt met dansen. Pianiste, zangeres en schrijfster vind ik zeker nog heel leuk, maar ik wil niet alleen zanger worden, of alleen schrijfster. Want er zijn nog meer dingen die ik leuk vind, en voor mijn hele leven wil blijven doen.

Ik wil naar de Kunstacademie, het Conservatorium of ik wil Nederlands studeren. Het liefst alle drie! Want ik wil graag illustratrice worden, maar het lijkt me ook leuk om te blijven optreden en me meer te ontwikkelen in muziek, en het is ook altijd al een droom geweest om een boek te schrijven met mijn eigen illustraties. Ook vind ik redigeren leuk. En als laatste lijkt psycholoog mij een heel mooi beroep, alleen denk ik dan ik te veel met de problemen van andere zal zitten. Ik denk, en vooral hoop, dat het voor kunst, muziek en schrijven/redigeren nog wel mogelijk is om het te combineren. Alleen moet ik ook denken aan geld verdienen. Dat is met die dingen lastiger, dus zou ik er weer iets bij moeten doen, bijvoorbeeld docente. Haha, je merkt het al, ik zit vol met ideeën over mijn toekomst :)!

Naar een onbewoond eiland neem ik mee: Knuffels, broer, mama, papa, boeken, zwempak, tent, veel speelgoed, kleding, schoenen, dagboek en een pen.

Ik hoop dat ik nooit meemaak dat ik zomaar spullen moet pakken om ergens heen te gaan. Natuurlijk zou ik mijn vader, moeder en broer meenemen. Knuffels en veel speelgoed zou ik niet meer meebrengen, de rest wel. Maar is het op zo’n manier dat je voor altijd naar een onbewoond eiland gaat, of voor een vakantie? Want voor een vakantie is het makkelijker, maar anders…

Mijn grootste wens: Dat er nooit meer oorlog is op de hele wereld.

Natuurlijk droom ik ervan dat er vrede is over de hele aarde.

Ik vind dit vriendenboekje leuk omdat: Ik kom meer over mijn vriendjes en vriendinnetjes te weten en voor de herinnering.

Ik vind het heel erg leuk om dingen terug te lezen en te zien van vroeger en om alle herinneringen op te halen. Dus ik ben heel blij met dit vriendenboekje!

Hebben jullie je vriendenboekjes nog, en lees je die soms?

Follow me: Twitter | Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s